Logo

Oulun seudun senioriopettajat ry   OSSO

neliö Etusivu
neliö Säännöt
neliö Toiminta
neliö Kuvagalleria
neliö Hallitus
neliö Linkit
neliö Jäsenedut
neliö Jäsenkirje
Orkidea

Kuvia tapahtumista kahdelta viimeiseltä vuodelta

Kuvat avautuvat suurempina niitä hiirellä klikkaamalla. Paluu selaimen "Takaisin" painikkeella. Kuvan mahdollinen teksti näkyy kun hiiren osoittimen laittaa kuvan päälle.


2019Lokakuun kuukausitapaaminen 1.10.

Lokakuun kuukausitapaaminen houkutteli Pohjansalin täyteen viimeistä tuolia myöten. Vieraana ollut ex-meppi ja kansanedustaja Liisa Jaakonsaari on puhuja, jota on mukava kuunnella. Teksti tulee ymmärrettävästi ja selkokielellä. Tänään hän keskittyi lähinnä kertomaan kymmenestä vuodestaan meppinä. Ko ajan hän on kokenut antoisana, joskin matkustamisen osalta hieman raskaana. Pohjoismaisten meppien kanssa yhteistyö on kuulemma sujunut mallikkaasti ja vieläpä ruotsin kielellä. Mielenkiintoista olisi ollut kuulla myös ajasta kansanedustajana ja työministerinä Lipposen hallituksessa, mutta yli 30 vuotta kestänyt Arkadianmäen kausi jäi ajanpuutteen vuoksi toiseen kertaan. Tosin niistäkin vuosista voi lukea Jaakonsaaren viime vuonna julkaisemasta kirjasta - TARKOITUS. Laakereille Jaakonsaari ei ole siis jäänyt lepäilemään. Puhujakeikkaa riittää ja Oulun yliopiston hallituspaikka tuo omat haasteensa. Vaikka päivän vieras keskittyikin lähinnä EU:n kiemuroihin, muisti hän toki myös omia varhaisia kouluaikojaan, joihin liittyen hän sai väen laulamaan reippaasti kanssaan Putte-possun nimipäivistä. Pj. Juhani Suopangin jouduttua lähtemään muihin tehtäviin, vpj Unto Sippola kiitteli vierasta kukin ja OSJ:n lasinpyyhkimin.

Lokakuun kuukausitapaaminen 1.10.Lokakuun kuukausitapaaminen 1.10.Lokakuun kuukausitapaaminen 1.10.

Lokakuun kuukausitapaaminen 1.10.Lokakuun kuukausitapaaminen 1.10.Ulkoilu- ja virkistyspäivä Virpiniemen Liikuntaopistolla 19.9.

Aurinkoa oli tilattu tällekin ulkoilu- ja virkistyspäivälle Virpiniemen Liikuntaopistolle torstaina 19.9. Kolmisenkymmentä reipasta ossolaista ikähaarukassa 60-90 oli varustautunut asianmukaisin pukimin iltapäivän koitoksiin. Ravitsevan ja runsaan lounaan jälkeen kuunneltiin nuoren, asiansa osaavan ravitsemusterapeutti TtM Emilia Leinosen luento terveellisestä ravitsemuksesta. Kysymyksiä sateli aiheesta runsaasti ja vastaukset tulivat kuin asiantuntijalta ikään. Luennon jälkeen ryhmälle kerrottiin kestävyysarviointitesteistä, joilla mitattiin tasapainoa, liikkuvuuttta ja puristusvoimaa. Testejä ohjasivat SeniorPt- opiskelijat. Näiden jälkeen osallistuttiin joko kahden kilometrin tai kuuden minuutin kävelytestiin. Lopuksi kaikille laskettiin senhetkinen kunto saatujen tulosten perusteella. Ilmeistä päätellen tulokset vastasivat odotuksia ja ruumiinkulttuurin ylläpitäminen jatkunee kullakin parhaaksi katsomallaan tavalla.

Ulkoilu- ja virkistyspäivä Virpiniemessä 19.9.Ulkoilu- ja virkistyspäivä Virpiniemessä 19.9.Ulkoilu- ja virkistyspäivä Virpiniemessä 19.9.OSJ:n Koulutus- ja Senioriopettajapäivät Oulussa 14.-15.9.2019

Opetusalan Koulutus- ja Senioriopettajapäivät Oulussa 14.-15.9.2019 houkuttivat paikalle kolmisensataa osallistujaa joka puolelta Suomea. Kovasti kehuttiin järjestelyjä ja esiintyjiä molempina päivinä. Hotelli Lasaretin ruokatarjoilu sai myös eristyiskiitosta. Yhteistyö OSJ:n kanssa sujui mallikkaasti ja sieltä saatu apu ja tuki olivat tarpeen, vaikka pj. Juhani Suopangilla olikin kokemusta aiemmista vastaavanlaisten päivien järjestämisestä. Yhdistyksen yhdeksänhenkisen työryhmän/hallituksen osuus päivien järjestelyissä oli ehdotonta ja sitoutunutta. Yhteishenki oli mallillaan. Päivien ohjelma on vielä kotisivuillamme ja OSJ:n uuden järjestösihteerin Tuula Laineen koostamat kuvat löytyvät osoitteesta: https://photos.app.goo.gl/VhmT5RJAmA7BaY7X7

OSJ:n Koulutus- ja Senioriopettajapäivät Oulussa 14.-15.9.2019Kuukausitapaaminen 3.9.2019

Viitisenkymmentä ossolaista osallistui syksyn ensimmäiseen Kuukausitapaamiseen tiistaina 3.9. Aleksinkulmassa. Tulevat syksyn tapahtumat ovat herättäneet runsaasti kiinnostusta ja monet ryhmät ovat jo täynnä. Päivän vieraana kuultiin vanhusneuvoston puheenjohtaja Aulikki Heinosen selontekoa Oulun kaupungin vanhusneuvoston tämänhetkisestä tilanteesta, josta löytyy tietoa myös mm. Oulun kaupungin nettisivuilta/ Oulun kaupungin vanhusneuvosto. OSSOn raamattupiiristä kertoi sen kokoonkutsuja Juhani Fiskaali. Yhdistyksen suurkoitos on 14.-15.9. järjestettävät Senioriopettajapäivät Lasaretissa. Päiville on ilmoittautunut yli 300 osallistujaa.

Kuukausitapaaminen 3.9.2019Kuukausitapaaminen 3.9.2019Kuukausitapaaminen 3.9.2019Kuukausitapaaminen 3.9.2019OSSOn kevään viimeinen yhteinen tapahtuma Koitelin koskella 4.6.2019

Sateen pelko sai monta Koitelin retkelle ilmoittautunutta perumaan lähtönsä. Harmi, sillä päivästä tuli mitä sopivin juuri tälle retkelle. Koitelin kosken partaalla oli oikein leppoisaa osallistua Eira ja Heikki Saarelan suunnittelemiin hauskoihin kisailuihin, makkaran paistoon ja pieneen pitkospuilla vuorattuun luontopolkuun. Sisällä Taukotuvassa nautittiin heti alkajaisiksi pannarikahvit ja kuunneltiin paikallisen sanasepon ja historian tuntijan Eero Eskolan letkeää kerrontaa Koitelin alueen kehittymisestä. Pihalla käytiin kisaa pallon heitosta ämpäriin molemmilla käsillä, muuneltua mölkkyä ja käpyjen lukumäärän arvailua lasipurkista. Välipalana kuultiin Saarela-Suopanki-Partanen- trion musiikkiesitys ja lopuksi päästiin vielä laulamaan yhdessäkin. Retkeläisten mielipiteistä ja ilmeistä päätellen nelituntinen retki Koitelin kosken kainaloon kannatti tehdä. Syksyllä on taas uusien tapaamisten ja tapahtumien aika. Älkäämme myöskään unohtako Oulussa järjestettäviä Senioriopettajapäiviä 14.-15.9.

OIKEIN RENTOUTTAVAA JA SOPIVAN LÄMMINTÄ KESÄÄ KAIKILLE!

Koitelin koskella 4.6.2019Koitelin koskella 4.6.2019Koitelin koskella 4.6.2019Koitelin koskella 4.6.2019

Koitelin koskella 4.6.2019Koitelin koskella 4.6.2019Koitelin koskella 4.6.2019Koitelin koskella 4.6.2019

Koitelin koskella 4.6.2019Koitelin koskella 4.6.2019Koitelin koskella 4.6.2019

Koitelin koskella 4.6.2019Koitelin koskella 4.6.2019Prahan kevät 20.-24.5.2019

Tsekin pääkaupunki Praha ja sen hyvin säilynyt keskusta, joka kuuluu UNESCOn maailmanperintöluetteloon, ei heti näyttäytynyt parhaimmillaan jatkuvan vesisateen takia. Kuitenkin nupulakivillä liikkuminen ja kaupungin korkeuserojen havaitseminen bussin ikkunasta antoivat heti aavistaa, mitä kaikkea reilun 1,2 miljoonan asukkaan kaupunki pitää sisällään. Kaupungin läpi virtaavan Vltava- joen, joka tunnetaan ehkä paremmin nimellä Moldau (saks.) ylittää toistakymmentä siltaa kaupungin alueella. Yksi niiden joukossa on Kaarlen silta - turistien suosima nähtävyys, jossa kuvataan ja ihaillaan ympäröivää kauneutta joen molemmin puolin. Erityisesti vanha kaupunki keskustoreineen tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa. Ensimmäisen päivän aikana kierreltiin bussilla Prahan keskustan tuntumassa ja kävellen Linnan kukkulalla, josta avautuu näkymä yli Prahan keskustan ja Vlatva- joen laakson.

Toisen päivän matkakohde oli Nizborin kristallitehdas Berounka-joen varrella, jossa päästiin seuraamaan lasinpuhallusta ja kristallin hiontaa. Sieltä jatkettiin matkaa 1200- luvulla rakennettuun Krivoklatin kivilinnaan (1200-luvulta).

Kolmannen päivän kohde oli hopeakaivosten ympärille 1200- luvulta lähtien rakentunut Kutna Horan kaupunki (saks. Kuttenberg), joka on myös UNESCOn maailmanperintöluettelossa. Siellä vierailtiin mm. luukirkossa, jossa on yli 40 000 ihmisten luuta erilaisina koristeellisina rakennelmina. Vierailtiin myös viisilaivaisessa Pyhän Barbaran kirkossa, jota alettiin rakentaa v. 1388. Paikallisessa ravintolassa nautittiin paikallista ruokaa.

Neljäntenä päivänä suunnattiin vierailulle Malostranskan alakouluun, jossa päästiin kuuntelemaan oppitunteja, Opetusministeriöön, jossa Eira Saarela esitteli ministeriön työntekijöille suomalaista koululaitosta ja Pirkko Toljamo kertoi lyhyesti OSJ:stä. Suurena apuna paikalla oli suomalaiseen kouluun perehtynyt Susanna Backman. Ministeriöstä päästiin vielä vierailemaan Suomen - Prahan suurlähetystöön, jossa konsuli Jukka Pesola otti ryhmän vastaan kahvitarjoiluineen. Tämän vierailun meille organisoi Prahan päässä tsekkiläinen, Suomen Kannuksessakin opetustöissä piipahtanut Michal Pitin. Sattumalta konsulaatissa oli myös harjoittelemassa Oulun yliopistossa historiaa opiskellut Aksel Tuohimaa.

Vaclavin aukiolle suuntasivat monet kävelyretkensä varsinaisen ohjelman ulkopuolella. Kyseisellä aukiolla Neuvostoliitto miehitti Tsekkoslovakian 20.8.1968 vastaiskuna tsekkien halulle kehittää sosialismin aatteita inhimillisempään ja demokraattisempaan suuntaan. Majesteettinen näky oli Kansallismuseo aukion päässä.

Vanhassa kaupungissa turistibussilla ajo oli kielletty. Tietyillä reiteillä liikennöivät kuitenkin bussit ja raitiovaunut, joissa kaikilla yli 65 vuotiailla eläkeläisillä oli matkustaminen ilmaista, mutta ikä piti todistaa passilla tms. Jotkut käyttivät edullisia takseja liikkumiseen.

Euroja otettiin vastaan vain joissakin kauppakeskuksissa, joten käytössä oli pankkikortin lisäksi paikallinen raha KORUNA. 1CZK=0,04€

Prahan matkan kruunasi viimeisen illan risteily illallisineen Vltava- joella kauniissa ilta-auringon paisteessa.

Prahan kevät 20.-24.5.2019Prahan kevät 20.-24.5.2019Prahan kevät 20.-24.5.2019Prahan kevät 20.-24.5.2019

Prahan kevät 20.-24.5.2019Prahan kevät 20.-24.5.2019Prahan kevät 20.-24.5.2019Prahan kevät 20.-24.5.2019

Prahan kevät 20.-24.5.2019Prahan kevät 20.-24.5.2019Prahan kevät 20.-24.5.2019Prahan kevät 20.-24.5.2019

Prahan kevät 20.-24.5.2019Prahan kevät 20.-24.5.2019OSSOn raamattupiiriläisten tapaaminen 13.5.2019

OSSOn raamattupiiriläiset tapaavat Vanhan pappilan Rovastinsalissa joka toinen viikko ja tänään 13.5. oli kevään viimeinen kokoontuminen. Ryhmän vetäjänä on toiminut parin vuoden ajan Juhani Fiskaali. "Kesäloman" alkamisen kunniaksi nautittiin OSSOn tarjoamat kakkukahvit, joihin hallituksen terveiset toi vpj Unto Sippola. Hän esitti osallistujille toiveen, että Raamattupiiristä kerrottaisiin myös jossakin syksyn kuukausitapaamisessa. Ja sen lupasi Juhani Fiskaali tehdä.

Raamattupiiriläisten tapaaminen 13.5.2019Raamattupiiriläisten tapaaminen 13.5.2019Raamattupiiriläisten tapaaminen 13.5.2019Raamattupiiriläisten tapaaminen 13.5.2019


Raahen vierailu 10.5.2019

Raahen vierailulla 10.5. kokoonnuimme Pietari Brahen patsaalle Pekkastorilla, mutta näimme ja kuulimme paljon muutakin. Taustalla näkyvässä ihastuttavan "vanhanaikaisesti" sisustetussa Langin talossa nautimme aamukahvit kuullen samalla talon historiaa. Sieltä suuntasimme 100 metrin päässä olevaan Raahen kirkkoon, jossa lauloimme myös Suvivirren. Pyörähdimme Raahen seminaarialueella, kuulimme esittelyn Kruununmakasiinissa, jossa tervehdimme Wanhaa Herraa ja teimme sight seeingin Lapaluotoon, josta suuntasimme kierroksemme Hai Long- ravintolaan, Raahen maamerkin 13:een kerrokseen maittavalle aterialle. Oppaanamme toimi paikallinen laillistettu opas ja Raahen seudun senioriopettajien sihteeri Timo Pieskä. Kiitos Timolle erinomaisesta opastuksesta.

Raahen vierailu 10.5.2019


Kuukaustitapaaminen 7.5.2019

Kevään viimeinen kuukaustitapaaminen 7.5. sai Pohjansalin täyteen kiinnostuneita kuulijoita. Kalevan vastaavan päätoimittajan Kyösti Karvosen esityksen jälkeen mm. Sointu Annala, Paavo Heikkinen ja Hannu Hämäläinen esittivät ajatuksiaan lehden sisällöistä. Säestyksestä vastasi tällä kertaa Eira Saarela Heikki Saarelan toimiessa äänen antajana. Seuraava kuukausitapaaminen onkin vasta syyskuussa.

Kuukaustitapaaminen 7.5.2019Kuukaustitapaaminen 7.5.2019Kuukaustitapaaminen 7.5.2019Kuukaustitapaaminen 7.5.2019

Kuukaustitapaaminen 7.5.2019Kuukaustitapaaminen 7.5.2019Kuukaustitapaaminen 7.5.2019

Kuukaustitapaaminen 7.5.2019Kuukaustitapaaminen 7.5.2019


OSSOn kuoron kokoontuminen 2.5.2019.

OSSOn kuoro kokoontui viimeisen kerran torstaina harjoittelemaan Rovastinsaliin ennen ensi sunnuntain Vaalan konserttia. Risto Vähäsarja johti kuoroa tänään ja johtaa myös sunnuntaina. OSSOn tarjoamien herkullisten pullakahvien myötä pj. Juhani Suopanki kiitti kuoroa aktiivisesta toiminnasta ja toivotti menestystä jatkoon.

OSSOn kuoron kokoontuminen 2.5.2019OSSOn kuoron kokoontuminen 2.5.2019OSSOn kuoron kokoontuminen 2.5.2019

OSSOn kuoron kokoontuminen 2.5.2019OSSOn kuoron kokoontuminen 2.5.2019OSSOn kuoron kokoontuminen 2.5.2019


OSJ:n vuosikokous Helsingissä 29.4.2019.

OSSOn viralliset kuusi edustajaa olivat paikalla, kun pj. Juhani Suopanki toivotti kokousväen tervetulleiksi Oulussa järjestettäville Senioriopettajapäiville 14.-15.9. OSJ:n puheenjohtaja Erkki Kangasniemi kävi avauspuheenvuorossaan läpi viime vuoden tärkeimpiä jäsenistöä koskevia asioita. Yhdistyksemme oli näkyvästi esillä myös Juhani Suopangin ja Heikki Saarelan esittämien ponsien myötä, joista ensimmäinen sai kannatusta ja asia viedään eteenpäin ja toinenkin sai aikaan keskustelua ja toiveen, että sitä käsiteltäisiin myös OSJ:n hallituksessa. Kokouksesta tarkemmin OSJ:n sivuilla www.osj.fi ja seuraavassa Senioriopettajalehdessä.

OSJ:n vuosikokous Helsingissä 29.4.2019OSJ:n vuosikokous Helsingissä 29.4.2019OSJ:n vuosikokous Helsingissä 29.4.2019

OSJ:n vuosikokous Helsingissä 29.4.2019OSJ:n vuosikokous Helsingissä 29.4.2019


Kevätasuja Uudesta Muodista

OSSOn naiset pääsivät kurkistamaan kevään muotiin Uuden Muodin tiloissa Torikadulla ke 24.4. Illan emäntänä ja muodin esittelijänä oli itseoikeutetusti liikkeen perustaja ja Grand Old Lady Maija-Leena Laajanen. Rotuvaariksikin valittu. Tyttärensä Jaana Hoffren ja myymälän muu henkilökunta auttoivat yhdistyksen omia mannekiineja pukeutumaan naisellisen kauniisiin asuihin, joista monet päätyivätkin senioriopettajanaisten kasseihin. Sää suosi keskiviikkoiltaa, joten pienen napostelun, mukavan puheensorinan ja ympärillä nähtävien värikkäiden asujen myötä kevätkausi on nyt avattu.

Kevätasuja Uudesta Muodista 24.4.2019Kevätasuja Uudesta Muodista 24.4.2019Kevätasuja Uudesta Muodista 24.4.2019Kevätasuja Uudesta Muodista 24.4.2019

Kevätasuja Uudesta Muodista 24.4.2019Kevätasuja Uudesta Muodista 24.4.2019Kevätasuja Uudesta Muodista 24.4.2019Kevätasuja Uudesta Muodista 24.4.2019


Kuukausitapaaminen 2.4.2019

2.4. Kuukausitapaamisen aiheena KUULONHUOLTO. Vieraana audionomi Maarit Isomaa Mehiläisessä olevasta Kuulo Centeristä..

Kuukausitapaaminen 2.4.2019Kuukausitapaaminen 2.4.2019Kuukausitapaaminen 2.4.2019Kuukausitapaaminen 2.4.2019

Kuukausitapaaminen 2.4.2019Kuukausitapaaminen 2.4.2019


Vierailu Voimalassa 29.3.2019

Entiseen sähkölaitokseen kunnostetussa Voimalassa saimme vielä kerran kuulla Merja Larivaaran esiintyvän tyttärensä Meeri Toivosen kanssa ja samalla nauttia maistuvaa lohisoppaa tuoreen leivän kera. Tällaista tulemme kaipaamaan!.

Vierailu Voimalassa 29.3.2019Vierailu Voimalassa 29.3.2019


Luokanopettajapäivät 16.3.2019

Luokanopettajapäivät ja 0-6 luokkien opettajien ja rehtoreiden koulutuspäivät Kaukovainion koululla Oulussa lauantaina 16.3. Vierailevana "tähtenä" prof. Kari Uusikylä. Osson puheenjohtaja ja sihteeri levittivät päiville osallistuville Senioriopettajajärjestön "ilosanomaa".

Luokanopettajapäivät 16.3.2019Luokanopettajapäivät 16.3.2019Luokanopettajapäivät 16.3.2019Luokanopettajapäivät 16.3.2019


Vierailu Autotalo Pörhölle torstaina 14.3.2019

Pörhön puolesta isäntinä toimineet Arto Keskitalo ja Jarmo Tikkanen kertoivat automaailman uusimpia kuulumisia. Vieraille kerrottiin mm, että dieselautoihin saadaan jo lähes puhdasta, saasteetonta polttoainetta. Pörhökonserni työllistää tällä hetkellä noin 400 henkilöä. OSSOn vpj Unto Sippola kiitti yhdistyksen puolesta illan isäntiä vieraanvaraisuudesta ja Routatie- lahjakirjoista.

Vierailu Autotalo Pörhölle torstaina 14.3.2019


Vierailu taidemuseossa 13.3.2019

Oulun taidemuseo tarjosi mielenkiintoisen näyttelykokonaisuuden isolle joukolle ossolaisia 13.3. Museon amanuenssi Elina Vierun ammattitaitoinen ja innostava töiden esittely sai runsaasti kiitosta.

Vierailu taidemuseossa 13.3.2019Vierailu taidemuseossa 13.3.2019Vierailu taidemuseossa 13.3.2019Vierailu taidemuseossa 13.3.2019

Vierailu taidemuseossa 13.3.2019Vierailu taidemuseossa 13.3.2019Vierailu taidemuseossa 13.3.2019Vierailu taidemuseossa 13.3.2019

Vierailu taidemuseossa 13.3.2019Vierailu taidemuseossa 13.3.2019Vierailu taidemuseossa 13.3.2019Vierailu taidemuseossa 13.3.2019

Vierailu taidemuseossa 13.3.2019Vierailu taidemuseossa 13.3.2019Vierailu taidemuseossa 13.3.2019Vierailu taidemuseossa 13.3.2019


Kuukausitapaaminen 5.3.2019

Laskiaistiistain kuukausitapaamisessa 5.3. arkkitehti Kaarina Niskala kertoi kalvokuvin ja tarinoin Oulun suistoalueista ja niiden kehittymisestä nykyiseen olomuotoonsa. Mielenkiintoinen esitys. Ja kuulijoita oli taas Pohjansali täynnä. Alkulauluna kajahti komeasti "Jänöjussin mäenlasku", minkä jälkeen Heikki Saarela yllätti kuulijat lausumalla päivään sopivan Lauri Pohjanpään runon "Jänikset". Ja vieras oli puheenjohtajan halauksensa ansainnut!

Kuukausitapaaminen 5.3.2019Kuukausitapaaminen 5.3.2019Kuukausitapaaminen 5.3.2019


Kolmen sukupolven juhla 28.2.2019

Muhoksen kirkonkylän koululla vietettiin Kalvelanpäivän hengessä Kolmen sukupolven juhlaa torstaina 28.2. Sulo Lehdon alullepanema isovanhempien, vanhempien ja koululaisten yhteinen juhla oli järjestyksessään jo 25. Tällä kertaa oli mukana noin 35 senioriopettajaa kuoroineen sekä kaksi koulun aikaisempaa rehtoria. Senioriopettajien kuoroa johti Risto Vähäsarja.

Kolmen sukupolven juhla 28.2.2019.Kolmen sukupolven juhla 28.2.2019.Kolmen sukupolven juhla 28.2.2019.Kolmen sukupolven juhla 28.2.2019.

Kolmen sukupolven juhla 28.2.2019.Kolmen sukupolven juhla 28.2.2019.Kolmen sukupolven juhla 28.2.2019.Kolmen sukupolven juhla 28.2.2019.

Kolmen sukupolven juhla 28.2.2019.Kolmen sukupolven juhla 28.2.2019.Kolmen sukupolven juhla 28.2.2019.Kolmen sukupolven juhla 28.2.2019.


Lounastapaaminen De Gamlas Hemissä 20.2.2019

Heinäpäässä, Kirkkokatu 54:ssa oleva hotelliravintola- De Gamlas Hem houkutteli 60 ossolaista lounaalle viimasta ja pikkupakkasesta huolimatta. Lounas nautittiin ryhmälle vartavasten katettuihin pöytiin ravintolan yläkerran kabinetissa. Seisovasta pöydästä löytyi monenlaista maukasta ruokaa. Lihapullia ja juureksia kehuttiin erinomaisiksi.
Ennen lounasta Veli-Pekka Pohjola, yksi talon omistajista, kertoi mukaansatempaavasti talon historiasta ja siitä, miten se joutui kolmen oululaisen nuoren miehen haltuun. Kaupungilla oli jo piirustukset talon muuttamisesta asuinrakennukseksi, mutta kun se kuitenkin päätettiin panna myyntiin, Pohjola, Timo Paakki ja Arto Keränen ostivat sen. Kenelläkään kolmesta nuoresta miehestä ei ollut kokemusta ravintolan/hotellin pitämisestä, mutta intoa sitäkin enemmän. Paakki ja Keränen ovat rakennusalan yrittäjiä ja Pohjola on työskennellyt myynnin ja markkinoinnin parissa. Kolmikko kunnosti vuonna 1906 rakennetun, arkkitehti Sucksdorffin suunnitteleman vanhainkodin nykyiseen kuntoonsa. Talo oli alunperin tarkoitettu vähäistä maksua vastaan vain iäkkäille, Oulun kaupunkiin kuuluville, turvattomille, sivistyneille ja kunniakkaille naisille. Talvisodan puhjettua vanhukset siirrettiin talosta turvaan Haukiputaalle ja siinä asuivat sillä aikaa vapaaehtoiset, ruotsalaiset taistelulentäjät, jotka vastasivat suurelta osin Pohjois- Suomen ilmapuolustuksesta. Sodan jälkeen talo pysyi edelleen vanhainkotina vuoteen 1982. Ja kun se ei enää täyttänyt nykyajan vaatimuksia, vanhukset siirrettiin muihin kaupungin vanhainkoteihin ja kaupunki otti sen omistukseensa v.1984. Vuonna 2007 talo peruskorjattiin kansainväliseksi toimintakeskukseksi, joka kantoi nimeä Villa Victor ja se otettiin myös lopullisesti suojeltavien rakennusten luetteloon. Viimeiset vuodet paikka oli tyhjänä, kunnes Oulun yhdyskuntalautakunta myi sen oululaisille yrittäjäkaveruksille vuonna 2017. Aikanaan paikka palveli sivistyneitä ja kunniakkaita wanhoja naisia, tänään paikka tarjoaa kaikille hotelli- ja ravintolapalveluita sekä kokous- ja juhlatiloja.
Koska De Gamlas Hemissä puhuttiin aikanaan ruotsia, OSSOn varapuheenjohtaja Unto Sippola kiittikin Veli- Pekka Pohjolaa hyvästä infosta ruotsin kielellä.

Vierailu De Gamlas Hemissä 20.2.2019Vierailu De Gamlas Hemissä 20.2.2019Vierailu De Gamlas Hemissä 20.2.2019Vierailu De Gamlas Hemissä 20.2.2019

Vierailu De Gamlas Hemissä 20.2.2019Vierailu De Gamlas Hemissä 20.2.2019Vierailu De Gamlas Hemissä 20.2.2019


Vuosikokous Runeberginpäivänä 5.2.2019

Kokouksen aluksi kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kyösti Oikarinen kertoi Oulun kaupungin tämänhetken tärkeimmistä hankesuunnitelmista ja muista kaupunkilaisia askarruttavista päivänpolttavista asioista. Agendalta löytyy mm. lisää tornitaloja, tienparannuksia, rautatieyhteyksien rakentamista aina Luulajaan asti, rautatieaseman seudun kohentamista, OYSin laajennusta jne. Paljon on suunnitteilla. Vuosikokouksessa muistettiin myös viisi vuotta toiminnantarkastajana ollutta Veikko Salosta, joka jättää tehtävänsä. Hänen tilalleen valittiin niin ikään entinen rehtori Hannu Hämäläinen. Yhdistyksellä oli paljon tapahtumia viime vuonna. Yhtenä uutena toimintana aloitettiin nettiopastus, jota annetaan tarvittaessa kuukausitapaamisten jälkeen Pohjansalissa. Oma laite mukaan, kuten kuvassa olevalla uudelleenvalitun puheenjohtajan Juhani Suopangin opastettavalla.

Vuosikokous Runeberginpäivänä 5.2.Vuosikokous Runeberginpäivänä 5.2.Vuosikokous Runeberginpäivänä 5.2.Vuosikokous Runeberginpäivänä 5.2.


2018


Kuukausitapaaminen 4.12.

Syksyn viimeisen kuukausitapaamisen vieras oli fil.tri Matti Lackman - mm. turtkija, historioitsija, kirjailija ja Oulu-opiston entinen rehtori. Vauhdikas, moniulotteinen esitys sai Irene Kaunistonkin kertomaan hauskan jutun päivän vieraasta. Yhdistys osti kirjailijan teoksen, joka arvottiin pääpalkintona ja sen voitti Maisa Spangar.

Kuukausitapaaminen 4.12.Kuukausitapaaminen 4.12.Kuukausitapaaminen 4.12.Kuukausitapaaminen 4.12.


Adventtikirkossa Utajärvellä 2.12.

Adventtikirkoon 2.12. osallistui viitisenkymmentä ossolaista. Kirkkoherra Heikki Nissinen hoiti messujumalanpalveluksen ja ossolaisten kuoro esiintyi useampaan otteeseen johtajanaan Emilia Manninen. Riisipuuro ja torttukahvit maistuivat seurakuntatalolla jumalanpalveluksen jälkeen.

2.12. Adventtikirkossa Utajärvellä2.12. Adventtikirkossa Utajärvellä2.12. Adventtikirkossa Utajärvellä


21.11. vierailu Oulun Osuuspankissa

Keskiviikkona 21.11. Oulun Osuuspankin palveluneuvoja Susanna Alaluusua tarjosi 49:lle pankin palveluista kiinnostuneelle ossolaiselle pikapaketin pankin palveluista. Testamenttiasiat tuntuivat kiinnostavan kovasti läsnäolijoita. Kysymyksiin vastaili lakit.yo Arttu Liipo. Ja käynnin kruunasi torttukahvit.

Teatterimatka Tampereelle 8.-9.11..Teatterimatka Tampereelle 8.-9.11..Teatterimatka Tampereelle 8.-9.11..


8 - 9.11.2018 Teatterimatka Tampereelle/ Cats- musikaali

Torstaiaamuna 8.11. lähti iloinen 50 hengen ossolaisporukka teatterimatkalle Tampereelle. Linja-autossa oli koko matkan ajan tunnelmaa - milloin kenenkin toimesta. Ylen innoissaan kaikki osallistuivat matkanjärjestäjä Eira Saarelan hauskaan tietokilpailuun, jonka voittajat Heikki Saarela julisti "kansankynttilöiksi". Kilpailun voittivat Marianna ja Reino Rossi sekä Tarja Karsikas ja Marja-Liisa Myhrberg. Palkinnot luovutti OSSOn vpj Unto Sippola. Heikki julisti kilpailun jatkuvan ensi vuonna jollakin matkalla. Illalla seurue siirtyi maittavan hotellipäivällisen jälkeen Tampereen teatterille näkemään ja kuulemaan Catsia. Ja olihan se sen väärti. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita tanssin muodossa. Memory toi varmaan monelle nostalgisia muistoja muiden teattereiden esityksistä. Reilun kaksituntisen kattauksen katkaisi sopivasti väliaikakahvit suussasulavine, kauniin punaisine leivoksineen kissa-aiheella koristeltuna. Hotellille palattiin käsikynkkää kosken toiselle puolelle Hämeenkadun ratikkarakennelmien kyljessä. Perjantaina suunnattiin aamulla Finlaysonin tehtaille, jossa kaksi opasta kierrätti ja tarinoi ryhmällemme tehtaan historiasta ja nykypäivästä. Tehtaan perusti vuonna 1820 skottilainen James Finlayson, mutta sen aikaisia rakennuksia ei enää ole. Tehtaan toiminta lopetettiin kokonaan 1990- luvun alkupuolella. Parhaimmillaan kehrääjänaisia ja muuta työväkeä on ollut tehtaalla noin 3500. Tehtaan ensimmäistä rakennusta kutsutaan kuusvooninkiseksi sen kuuden kerroksen takia. Rakennuksesta johti "Huokausten silta" toiseen verstasrakennukseen ja sekin oli ensimmäisiä laatuaan. Rakennus oli Suomessa myös ensimmäinen moderni tehdasrakennus tässä mittakaavassa. Tätä nykyä alueella on pienempiä ja suurempia yrityksiä, ravintoloita, kauppoja, elokuvateatteri ja paljon muuta. Asukkaita lienee noin 800. Lue lisää os. www.finlaysoninalue.fi.

Teatterimatka Tampereelle 8.-9.11..Teatterimatka Tampereelle 8.-9.11..Teatterimatka Tampereelle 8.-9.11..Teatterimatka Tampereelle 8.-9.11..

Teatterimatka Tampereelle 8.-9.11..Teatterimatka Tampereelle 8.-9.11..Teatterimatka Tampereelle 8.-9.11..Teatterimatka Tampereelle 8.-9.11..

Teatterimatka Tampereelle 8.-9.11..Teatterimatka Tampereelle 8.-9.11..Teatterimatka Tampereelle 8.-9.11..Teatterimatka Tampereelle 8.-9.11..

Teatterimatka Tampereelle 8.-9.11..Teatterimatka Tampereelle 8.-9.11..Teatterimatka Tampereelle 8.-9.11..Teatterimatka Tampereelle 8.-9.11..

Teatterimatka Tampereelle 8.-9.11..Teatterimatka Tampereelle 8.-9.11..


6.11. 2018 Ruotsalaisuuden päivän vieraana Aleksinkulmassa kamarineuvos Markus H. Korhonen.

TUPA TÄYNNÄ! Tuoleja lainattiin viereisistä tiloista. Leivonnaiset loppuivat kesken. Anteeksi ilmanjääneet. Näin saattaa käydä, kun puhuja ja aihe kiinnostaa.

Laulukin raikasi tavallista reippaammin. Pianoa pimputti Eira Saarela ja laulua johti Heikki Saarela. Markus Korhosen jutustelu päivän teemasta poimuili Ruotsin, Saksan, Ranskan ja Italian kautta Suomeen. Käytiinpä aina Turkissa asti. Pääteema "Ruotsalaisuus Oulussa" toi esille monia historiallisia, mutta myös tähän päivään liittyviä seikkoja aiheen tiimoilta. Vaikka vieras onkin tunnettu historioitsija, ei voi puhua aiheen kuivuudesta. Päinvastoin - nauru raikasi useampaan otteeseen milloin minkäkin hauskan anekdootin johdosta. Itseironiaakaan unohtamatta.

Ruotsalaisuus ei näy varsinaisesti oululaisessa elämänmenossa ehkä muuten kuin Svenska Privatskolan i Uleåborgin eli Ruotsalaisen koulun olemassaolona Sepänkadulla. Ja sen järjestämän Lucia- neidon valinnan myötä 13.12. Kuitenkaan ei sovi unohtaa paikallisen Pohjola Nordenin ja Svenska klubbenin aktiivista toimintaa sekä uusimpana Nordens Husin tapahtumia Ruotsalaisen koulun tiloissa. Kiitos vierailusta kamarineuvokselle. Tarinat jatkukoon!

Ruotsalaisuuden päivän vieraana kamarineuvos Markus H. KorhonenRuotsalaisuuden päivän vieraana kamarineuvos Markus H. KorhonenRuotsalaisuuden päivän vieraana kamarineuvos Markus H. KorhonenRuotsalaisuuden päivän vieraana kamarineuvos Markus H. Korhonen

Ruotsalaisuuden päivän vieraana kamarineuvos Markus H. KorhonenRuotsalaisuuden päivän vieraana kamarineuvos Markus H. Korhonen


Ossolaiset kansainvälisellä koululla 16.10.

Oulun kansainvälinen koulu toimii entisissä OKL:n tiloissa Kasarminkadulla. Monet ossolaisetkin kouluttautuivat siellä luokanopettajiksi. Nykyisin rakennuksessa on kaupungin kansainvälisen peruskoulun luokat 1-9. Koulua luotsaa rehtori Raija Perttunen, joka tapasi ossolaisten vierailulla ensimmäisen oman opettajansa Anja Värrin. Mukana oli myös mm. Mikko Kaasila, joka toimi OVL:n rehtorina 60-luvulla. Aamukahvit opettajainhuoneessa, kierros koululla, kaunis syysaamu - nostalgiaa!

Ossolaiset kansainvälisellä koululla 16.10.Ossolaiset kansainvälisellä koululla 16.10.Ossolaiset kansainvälisellä koululla 16.10.Ossolaiset kansainvälisellä koululla 16.10.

Ossolaiset kansainvälisellä koululla 16.10.Ossolaiset kansainvälisellä koululla 16.10.Ossolaiset kansainvälisellä koululla 16.10.Ossolaiset kansainvälisellä koululla 16.10.

Ossolaiset kansainvälisellä koululla 16.10.Ossolaiset kansainvälisellä koululla 16.10.Ossolaiset kansainvälisellä koululla 16.10.Ossolaiset kansainvälisellä koululla 16.10.


Pateniemen ja Martinniemen saha-alueisiin tutustuminen 10.10.

Aleksis Kiven päivänä viitisenkymmentä ossolaista pääsi tutustumaan aikanaan mahtaviin Pateniemen ja Martinniemen saha-alueisiin. Matkalla toimivat itseoikeutetusti oppaina Anna-Liisa ja Pekka Vuononvirta - entisinä martinniemeläisinä. Entisöidyt Pateniemen sahan työntekijöiden punavalkoiset talot loistivat kauniina syysauringon paisteessa ja kaavoitettu sahan pohja meren rannalla odottaa rakennustöiden aloittamista. Pateniemen sahamuseossa tutustuttiin sahan historiaan Tuula Turusen opastuksella. Martinniemen sahasta ja itse Martinniemen kylästä saatiin monipuolinen katsaus Vuononvirran pariskunnan kertomana, mutta kuultiin myös monta hauskaa tarinaa muidenkin martinniemeläisten suusta. Lounas nautittiin Martinhovissa aivan saha-alueen kyljessä. Siellä emäntä, Vuononvirrat ja muut "paikalliset" kertoilivat muistikuvistaan, kuulluista tarinoista ja kokemuksistaan nuoruuden Martinniemessä. Runsas kulttuurihistorian anti jatkui vielä paluumatkallakin.

Pateniemen ja Martinniemen saha-alueisiin tutustuminen 10.10.Pateniemen ja Martinniemen saha-alueisiin tutustuminen 10.10.Pateniemen ja Martinniemen saha-alueisiin tutustuminen 10.10.Pateniemen ja Martinniemen saha-alueisiin tutustuminen 10.10.

Pateniemen ja Martinniemen saha-alueisiin tutustuminen 10.10.Pateniemen ja Martinniemen saha-alueisiin tutustuminen 10.10.Pateniemen ja Martinniemen saha-alueisiin tutustuminen 10.10.Pateniemen ja Martinniemen saha-alueisiin tutustuminen 10.10.

Pateniemen ja Martinniemen saha-alueisiin tutustuminen 10.10.Pateniemen ja Martinniemen saha-alueisiin tutustuminen 10.10.Pateniemen ja Martinniemen saha-alueisiin tutustuminen 10.10.Pateniemen ja Martinniemen saha-alueisiin tutustuminen 10.10.


Kuukausitapaaminen 2.10.

Kuukausitapaamisen vieras FT Taina Pitkänen-Koli kertoi tänä syksynä 20-vuotisjuhliaan viettävän Oulun seudun omaishoitajat ry:n monipuolisesta toiminnasta. Hän on itse toiminut yhdistyksen puheenjohtajana vuodesta 2013. Omaishoitajat ry:llä on toimipaikka os. Isokatu 47, 90100 Oulu/ Kumppanuuskeskus. Lisätietoja yhdistyksestä löytyy osoitteesta www.osol.fi.

Kuukausitapaaminen 2.10.Kuukausitapaaminen 2.10.Kuukausitapaaminen 2.10.


Kulttuurimatka Rajalle 28.9.

Rajalle lähtijöitä olisi ollut tuplasti, mutta vain 53 pääsi matkaan mitä kauneimpana perjantaipäivänä. Tutustumiskohteina olivat ensin Ala-Tornion ja Suensaaren (Tornion) kirkot, joiden historiaan luotsasi seurakuntapastori Mauri Laakso. Vuonna 1974 perustetun Aineen kuvataidesäätiön kokoelman pohjalle perustetussa Aineen taidemuseossa kuultiin aluksi yleiskatsaus vuonna 1985 Matti Porkan suunnitteleman taidemuseon tiloista ja kokoelmista, minkä jälkeen ossolaiset hajaantuivat katselemaan museon taidekokoelmia. Näiden joukossa oli myös oululaisten taiteilijoiden töitä. Kuvissa on mm. Reijo Hukkasen, Niilo Hyttisen ja Hannu Lukinin työt. Rintakuvaveistokset esittävät museon perustajapariskuntaa Eila ja Veli Ainetta. Aineen taidemuseolta siirryttiin Ruotsin puolen Kukkolankoskelle runsaalle lounaalle ja sieltä tehtiin vielä pyörähdys kuuden sillan/kannaksen kautta Seskaröhön eli Seittenkaaren saarelle. Kaunis ruska ympäröi saaren kirkkoa ja hautausmaata, mutta pohjoisen Rivieraksikin kutsutut hiekkarannat jäivät puuston taakse... Rajalla- reissu päättyi perinteisesti IKEAAN ja koti-Oulussa oltiin lähes 12 tuntisen retken päätteeksi noin klo 20.00.

Kulttuurimatka Rajalle 28.9.2018Kulttuurimatka Rajalle 28.9.2018Kulttuurimatka Rajalle 28.9.2018Kulttuurimatka Rajalle 28.9.2018

Kulttuurimatka Rajalle 28.9.2018Kulttuurimatka Rajalle 28.9.2018Kulttuurimatka Rajalle 28.9.2018Kulttuurimatka Rajalle 28.9.2018

Kulttuurimatka Rajalle 28.9.2018Kulttuurimatka Rajalle 28.9.2018Kulttuurimatka Rajalle 28.9.2018Kulttuurimatka Rajalle 28.9.2018

Kulttuurimatka Rajalle 28.9.2018Kulttuurimatka Rajalle 28.9.2018Kulttuurimatka Rajalle 28.9.2018Kulttuurimatka Rajalle 28.9.2018

Kulttuurimatka Rajalle 28.9.2018Kulttuurimatka Rajalle 28.9.2018Kulttuurimatka Rajalle 28.9.2018Kulttuurimatka Rajalle 28.9.2018

Kulttuurimatka Rajalle 28.9.2018Kulttuurimatka Rajalle 28.9.2018Kulttuurimatka Rajalle 28.9.2018


Senioriopettajapäivät Helsingissä 22.-23.9.

"Stadi on buli mutta snadi"- sloganilla kutsuttiin senioriopettajia koulutuspäiville Helsinkiin 22.-23.9. Samalla vietettiin myös Helsingin senioriopettajien ja Helsingin seudun ammatillisten senioriopettajien järjestämiä Senioriopettajapäiviä Paasitornissa Töölönlahden rannalla. Koulutuspäivien ohjelmassa oli mm OSJ:n puheenjohtajan Erkki Kangasniemen ja OAJ:n puheenjohtajan Olli Luukkaisen ajankohtaiset katsaukset järjestörintamalta. Juhani Suopanki kaappasi kainaloonsa kirjailija Virpi Hämeen-Anttilan, joka käsitteli esityksessään lukemisen, kirjoittamisen ja kirjallisuuden merkitystä sivistyksen rakentajina. Filosofian tohtori, psykologi Marja Saarenheimon aiheena oli Hyvän vanhenemisen monimuotoisuus. Senioriopettajapäivien aikana kuultiin kuoroesityksiä ja tarinaa mm. Paasitornin synnystä stadin slangilla, jota esitti illan juontaja Esko Vepsä. Sunnuntaina ohjelmassa oli vaihtoehtoisesti saaristoristeily tai kiertoajelu raitiovaunulla. OSSOn virallisina edustajina olivat pj. Juhani Suopanki, joka esitti myös kutsun ensi vuoden senioriopettajapäiville Ouluun, Heikki Saarela (kuvassa) ja siht. Pirkko Toljamo. Unto Sippola osallistui päiville OSJ:n hallituksen varajäsenenä.

Senioriopettajapäivät Helsingissä 22.-23.9.2018Senioriopettajapäivät Helsingissä 22.-23.9.2018Senioriopettajapäivät Helsingissä 22.-23.9.2018Senioriopettajapäivät Helsingissä 22.-23.9.2018

Senioriopettajapäivät Helsingissä 22.-23.9.2018Senioriopettajapäivät Helsingissä 22.-23.9.2018Senioriopettajapäivät Helsingissä 22.-23.9.2018


Lipporantaan tutustuminen 20.9.

Torstaina 20.9. tutustuimme isolla joukolla Lipporannan uuteen asumisalueeseen Tuirassa. Asukkaiden yhteisessä olohuoneessa kuulimme tarinaa talon tavoista ja 8. kerroksen huoneistosta pääsimme ihastelemaan ympäröivää keskeneräistä- ja valmista maisemaa.

Lipporantaan tutustuminen 20.9.2018Lipporantaan tutustuminen 20.9.2018Lipporantaan tutustuminen 20.9.2018


Kuukausitapaaminen 4.9.

Syksyn sensimmäisen kuukausitapaamisen vieras oli kirjailija Kati Hiekkapelto (s. 1970). Kirjailijaksi "syntymistä" edelsi työskentely erityisluokanopettajana Oulunsalossa ja asuminen perheen ja eläinten kanssa vanhalla maatilalla Hailuodossa. Käynnit ja pidempiaikainen yhtäjaksoinen asuminen myös Serbian unkarilaisalueella synnyttivät aiheen dekkarisarjaan Jugoslavian unkarilaisesta rikostutkija Anna Feketestä, joka muutti lapsena Suomeen. Kirjoissaan Kolibri (2013), Suojattomat (2014), Tumma (2016) ja Hiillos (2018?) kirjailija pureutuu monikulttuurisuuden ja maahanmuuton polttaviin kysymyksiin. Kiitos Kati Hiekkapelto, kun saimme kuunnella sinua! Kiinnostus oli suurta. Pohjansali oli aivan täynnä ja pullalautaset tyhjiä.

Kuukausitapaaminen 4.9.2018.Kuukausitapaaminen 4.9.2018.Kuukausitapaaminen 4.9.2018.

Kuukausitapaaminen 4.9.2018.Kuukausitapaaminen 4.9.2018.Kuukausitapaaminen 4.9.2018.

Kuukausitapaaminen 4.9.2018.Kuukausitapaaminen 4.9.2018.Kuukausitapaaminen 4.9.2018.


Vierailu Pirkko ja Jaakko Kuusjärven puutarhassa Oulunlahden Kiviniemessä keskiviikkona 29.8.

Ossolaiset aloittivat syyskauden ke 29.8. vierailemalla Pirkko ja Jaakko Kuusjärven ihastuttavaakin ihastuttavammassa puutarhassa Oulunlahden Kiviniemessä.
Lainaan Kalevassa 14.7. olleesta jutusta otteita, jotka kuvaavat Kuusjärvien puutarhaa mitä parhaiten: "Värikäs, toisiinsa sointuvista osioista koostuva majesteetillisen kookas puutarha. Tontin reunoja kulkeva polku kohtaa välillä hyötypuutarhan, välillä lukuisat marjapensasrivistöt tai erilaiset oleskelualueet. Siellä täällä on sijoiteltuna pääasiallisesti talon emännän lyijylasi- ja Tiffanytöitä unohtamatta myöskään upeita ympäristöön sulautuvia pajutöitä sekä kivipatsaita." Pihalle tullessa kiinnittää huomion heti vasemmalla oleva sateenkaarta muistuttava metalliveistos, joka laskee pieneen, solisevaan vesiaiheeseen. Räystään alle on asennettu spotit, joilla saadaan aikaan erilaisia valoefektejä niin metalliin kuin myös "sammakoiden" löhöilypaikakseen valitsemaan lammikkoon...
44 vuotta sitten paikalla oli vain peltoa, johon istutettiin ensimmäiseksi pensasaita. Kuiva kesäkään ei ole verottanut kasvien eloa, kukintaa ja lopullista satoa kiitos isännän pihalle rakentaman porakaivoja hyödyntävän kastelujärjestelmän. Letkukastelua ei tarvita, koska vesipisteitä löytyy ympäri viidentuhannen neliön suuruista tonttia. Tilava ja viihtyisä kesäolohuone pajutaiteen valloittaman tenniskentän, omenapuiden ja pergolan takana kutsui nauttimaan pientä virvoketta kahden kiinnostavan kierroksen jälkeen.
"Tekemistä riittää, mutta kuten isäntäpari toteaa, se ei merkitse työtä, vaan vapautta tehdä sitä, mikä tuottaa iloa."

Vierailu Pirkko ja Jaakko Kuusjärven puutarhassa Oulunlahden KiviniemessäVierailu Pirkko ja Jaakko Kuusjärven puutarhassa Oulunlahden KiviniemessäVierailu Pirkko ja Jaakko Kuusjärven puutarhassa Oulunlahden KiviniemessäVierailu Pirkko ja Jaakko Kuusjärven puutarhassa Oulunlahden Kiviniemessä

Vierailu Pirkko ja Jaakko Kuusjärven puutarhassa Oulunlahden KiviniemessäVierailu Pirkko ja Jaakko Kuusjärven puutarhassa Oulunlahden KiviniemessäVierailu Pirkko ja Jaakko Kuusjärven puutarhassa Oulunlahden KiviniemessäVierailu Pirkko ja Jaakko Kuusjärven puutarhassa Oulunlahden Kiviniemessä

Vierailu Pirkko ja Jaakko Kuusjärven puutarhassa Oulunlahden KiviniemessäVierailu Pirkko ja Jaakko Kuusjärven puutarhassa Oulunlahden KiviniemessäVierailu Pirkko ja Jaakko Kuusjärven puutarhassa Oulunlahden KiviniemessäVierailu Pirkko ja Jaakko Kuusjärven puutarhassa Oulunlahden Kiviniemessä

Vierailu Pirkko ja Jaakko Kuusjärven puutarhassa Oulunlahden KiviniemessäVierailu Pirkko ja Jaakko Kuusjärven puutarhassa Oulunlahden KiviniemessäVierailu Pirkko ja Jaakko Kuusjärven puutarhassa Oulunlahden KiviniemessäVierailu Pirkko ja Jaakko Kuusjärven puutarhassa Oulunlahden Kiviniemessä

Vierailu Pirkko ja Jaakko Kuusjärven puutarhassa Oulunlahden KiviniemessäVierailu Pirkko ja Jaakko Kuusjärven puutarhassa Oulunlahden KiviniemessäVierailu Pirkko ja Jaakko Kuusjärven puutarhassa Oulunlahden KiviniemessäVierailu Pirkko ja Jaakko Kuusjärven puutarhassa Oulunlahden Kiviniemessä


Kiertoajelu Hietasaaressa ja Toppilansaaressa 6.6.

Ossolaiset tekivät 6.6.kiertoajelun Hietasaaressa ja Toppilansaaressa oppaanaan yhdistyksen pj Juhani Suopanki. Oulun eläkeläisten puheenjohtaja Sulo Penttilä esitteli Vaaskelaa, jossa retkeläiset nauttivat aamukahvit tuoreen pannarin kera. Toppilansaaressa Taiteilija Moosa Myllykangas avasi ateljeensa ovet ryhmälle ja esitteli siellä olevia töitään. Kierros päätettiin lohisopalle Hannalaan.

Kiertoajelu Hietasaaressa ja Toppilansaaressa 6.6.Kiertoajelu Hietasaaressa ja Toppilansaaressa 6.6.Kiertoajelu Hietasaaressa ja Toppilansaaressa 6.6.Kiertoajelu Hietasaaressa ja Toppilansaaressa 6.6.

Kiertoajelu Hietasaaressa ja Toppilansaaressa 6.6.Kiertoajelu Hietasaaressa ja Toppilansaaressa 6.6.Kiertoajelu Hietasaaressa ja Toppilansaaressa 6.6.Kiertoajelu Hietasaaressa ja Toppilansaaressa 6.6.


Oulujärven kierros 24.5.

OULUJÄRVEN KIERROKSELLE 24.5. osallistui 57 ossolaista. Oppaaksi saimme Vaalasta Kirsi Kilpeläisen. Hän oli opas vailla vertaa - tarinaa tuli miellyttävällä tavalla koko ajan. Hänen osuuttaan retken onnistumisesta kiiteltiin kovasti. Retkeilypäivän sää oli mitä parhain. Aurinko paistoi, mutta ei ollut liian kuuma.


Ensimmäinen kohteemme oli Lamminahon pihapiiri Vaalassa. Päärakennus on valmistunut vuonna 1803.

Oulujärven kierros 24.5.Oulujärven kierros 24.5.Oulujärven kierros 24.5.Oulujärven kierros 24.5.

Oulujärven kierros 24.5.Oulujärven kierros 24.5.Oulujärven kierros 24.5.


Seuraava kohteemme oli Säräistenniemi, jossa pääsi ihailemaan Oulujärveä korkealta rantatörmältä.

Oulujärven kierros 24.5.Oulujärven kierros 24.5.


Kolmas vierailukohteemme oli Vuolijoen luonnonkivikirkko - ainutlaatuinen näillä leveysasteilla. Arkkitehti Josef Stenbäck suunnitteli kirkon viime vuosisadan alussa ja maalasi myös alttaritaulun.

Oulujärven kierros 24.5.Oulujärven kierros 24.5.Oulujärven kierros 24.5.


Erinomaisen maukas ja runsas lounas nautittiin entisessä, kunnostetussa karjakkokoulussa Impilinnassa, joka valmistui 1928 ja toimi mm. sodan aikana esikuntana, josta johdettiin Pohjois-Suomen merkittävimpiä taisteluita.

Oulujärven kierros 24.5.Oulujärven kierros 24.5.Oulujärven kierros 24.5.


Paltaniemessä tutustuttiin kuvakirkkoon, joka valmistui vuonna 1727. Sen ainutlaatuiset ja runsaat seinä- ja kattomaalaukset ovat Emanuel Granbergin. Kirkon vieressä on säilynyt tallirakennus, jossa ”einehti” keisari Aleksanteri I vuonna 1819.

Oulujärven kierros 24.5.Oulujärven kierros 24.5.Oulujärven kierros 24.5.Oulujärven kierros 24.5.

Oulujärven kierros 24.5.Oulujärven kierros 24.5.


Paltaniemestä löytyy myös Eino Leino- ja Elias Lönnrot-seuran omistama perinnetalo, johon on kerätty kuva- ja muuta materiaalia kyseisten herrojen elämästä ja tuotannosta. Oppaana toimi paikallinen kulttuurivaikuttaja Esko Piippo joka on toiminut mm. opetuspäällikkönä, kirjailijana, Eino Leino-talon kehittäjänä jne. Matkalaiset lauloivat Heikki Saarelan johdolla Eino Leinon sanoihin sävelletyn Lapin kesän kiitoksena talon esittelijöille.

Oulujärven kierros 24.5.Oulujärven kierros 24.5.Oulujärven kierros 24.5.Oulujärven kierros 24.5.


Viimeinen tutustumiskohde oli Jättiläisenmaa KIvesvaaralla yli 300 metriä merenpinnan yläpuollella. Paltamolainen idearikas, uuttera omistajapari Anja ja Vesa Homanen ostivat rapistumassa olleen paikan viitisen vuotta sitten ja ovat henkilökohtaisesti kunnostaneet paikan nykyiseen täysin moderniin kuosiinsa. Iltapala oli juuri meitä varten tehty ja sen nauttimisen aikana kuulimme isäntäväen hauskoja tarinoita niin jättiläisistä kuin muustakin paikkaan liittyvästä. Paikalla on jo linnunpöntöiksi ristittyjä pikkumökkejä ja lisää oli isännällä rakenteilla.

Oulujärven kierros 24.5.Oulujärven kierros 24.5.Oulujärven kierros 24.5.


OSSO:n kevään viimeinen kuukausitapaaminen 8.5.

Kevään viimeisessä kuukausitapaamisessa vieraana oli vastavalittu OAJ:n valtuuston ysiryhmän puheenjohtaja ja paikallinen pääluottamusnainen Katariina Kattelus. Hän kertoi mm, mitä opettajien työrintamalle kuuluu tällä hetkellä ja mikä hänen työnkuvansa on. Ohjelmassa oli lisäksi mm. Juhani Suopangin ja Heikki Saarelan musiikkiesitys, Lyyli Juntusen kutsuminen yhdistyksen kunniajäseneksi, pieni leikkimielinen tietokilpailu ja kaiken kruunaava miespuolisten laulu naisille/ äideille. Eikä Suvivirttäkään unohdettu! OIKEIN KAUNISTA JA VIRKISTÄVÄÄ ”KESÄLOMAA” KAIKILLE!

OSSO:n kevään viimeinen kuukausitapaaminen 8.5.OSSO:n kevään viimeinen kuukausitapaaminen 8.5.OSSO:n kevään viimeinen kuukausitapaaminen 8.5.OSSO:n kevään viimeinen kuukausitapaaminen 8.5.

OSSO:n kevään viimeinen kuukausitapaaminen 8.5.OSSO:n kevään viimeinen kuukausitapaaminen 8.5.OSSO:n kevään viimeinen kuukausitapaaminen 8.5.


Ihana, romanttinen, ainutlaatuinen naisten pukimo PIKKU-RIIKKA Limingassa

Ja sen vieraanvarainen, viehättävä ”emäntä” Riikka Pesämaa. Ja itse isäntä eli Ylämaan terrieri - Sulo, joka vei sihteerin sydämen täysin. Vappu tulossa ja kauniita houkuttimia tarjolla. Kannattaa piipahtaa kauempaakin.

Vierailu naisten pukimo Pikku-Riikassa Limingassa 26.4.Vierailu naisten pukimo Pikku-Riikassa Limingassa 26.4.Vierailu naisten pukimo Pikku-Riikassa Limingassa 26.4.

Vierailu naisten pukimo Pikku-Riikassa Limingassa 26.4.Vierailu naisten pukimo Pikku-Riikassa Limingassa 26.4.


OSSOn kuoron kevään viimeiset harjoitukset Vanhan pappilan Rovastinsalissa 25.4.

Yhdistys tarjosi OSSOn kuoron kevään viimeisissä harjoituksissa munkkikahvit Vanhan pappilan Rovastinsalissa 25.4. Samalla kuultiin, että useita vuosia kuoroa johtanut Seija Väärälä suuntaa jo katseensa tulevaan ja jättää kuoron johtamisen. Yhdistyksen varapuheenjohtaja Unto Sippola toi tilaisuuteen hallituksen terveiset ja kiitokset. Niin kuoron johtaja kuin sen ”luotsikin” Sulo Lehto ovat kukkansa ansainneet.

OSSOn kuoron kevään viimeiset harjoitukset 25.4.OSSOn kuoron kevään viimeiset harjoitukset 25.4.OSSOn kuoron kevään viimeiset harjoitukset 25.4.

OSSOn kuoron kevään viimeiset harjoitukset 25.4.OSSOn kuoron kevään viimeiset harjoitukset 25.4.


Terveiset OSJ:n vuosikokouksesta Helsingistä maanantaina 23.4.

Tupa oli täynnä Akavatalolla ja Oulun seudun senioriopettajat ry oli hyvin näkyvillä ja kuuluvilla kolmen esitetyn ponnen ansiosta. Eira Saarelan esittämässä ponnessa toivotaan ryhdyttävän yhdessä VENK ry:n ja EETU:n kanssa voimakkaisiin toimiin verotuksen saattamiseksi palkkatulon tasoon sekä turvaamaan ja palauttamaan eläkkeiden ostovoima ja indeksitarkistus. Juhani Suopanki esitti ponnessaan, että OSJ osallistuisi ja rohkaisisi myös paikallisyhdistyksiä osallistumaan mahdollisuuksiensa mukaan Oaj:n valtakunnallisiin koulutustapahtumiin. Kolmannen ponnen esittänyt OSSOn taloudenhoitaja Arvo Tiitto jätti OSJ:n hallitukselle keskusteltavaksi yhdistyksille maksettavien avustusten aikaistamista alkuvuoteen tai maksamista kaksi kertaa tämän hetkisen yhden kerran sijaan.

OSJ:n vuosikokous Helsingissä 23.4.OSJ:n vuosikokous Helsingissä 23.4.OSJ:n vuosikokous Helsingissä 23.4.OSJ:n vuosikokous Helsingissä 23.4.


Ossolaiset vierailivat Autotalo Wetterillä Äimäkujalla tiistaina 10.4.

Paikallispäällikkö Arto Tahvanainen esitteli autotalon toimintaa ja vastasi ryhmämme esittämiin lukuisiin kysymyksiin. Yhdessä myyntipäällikkö Arto Rajakoskien kanssa hän tutustutti meidät uusimpiin upeisiin Mersu-, Volvo-, Bemari- ja Skodamalleihin. Sähköautoa uskaltautui kokeilemaan puheenjohtajamme Juhani Suopanki kolmen ”turvamiehen” kanssa. Isäntiämme pj. kiitti erittäin lämpimästä ja ystävällisestä vastaanotosta ja maistuvista viinerikahveista.

Vierailu autotalo Wetterillä 10.4.Vierailu autotalo Wetterillä 10.4.Vierailu autotalo Wetterillä 10.4.Vierailu autotalo Wetterillä 10.4.

Vierailu autotalo Wetterillä 10.4.Vierailu autotalo Wetterillä 10.4.Vierailu autotalo Wetterillä 10.4.


Kuukausitapaaminen tiistaina 3.4.

Kuukausitapaamisen vieraat olivat Tarja Kannus-Kivelä ja Tuula Kivirinta. Valloittavien daamien porinat koostuivat ajankohtaisista aiheista, kuten Me too-kampanjasta politiikkaan.

Kuukausitapaaminen tiistaina 3.4.Kuukausitapaaminen tiistaina 3.4.Kuukausitapaaminen tiistaina 3.4.

Kuukausitapaaminen tiistaina 3.4.Kuukausitapaaminen tiistaina 3.4.


Tutustuminen Kalevan painotaloon Ruskossa ti 27.3. Emäntänä toimi talon markkinointipäällikkö Kaisu Kotaniemi.

Lehti tehdään Solistinkadulla ja painetaan levitettäväksi Ruskossa. Paljoa ei henkilöstöä näkynyt - koneita sen sijaan runsaasti. Olipa siellä nähtävillä vielä pieni osa vanhaa kalustoakin. Niiden käyttämiseen tarvittiin tosin paljon enemmän ihmiskäsiä. Mielenkiintoinen kierros pääsiäisen alla.

Tutustuminen Kalevan painotaloon Ruskossa ti 27.2.Tutustuminen Kalevan painotaloon Ruskossa ti 27.2.Tutustuminen Kalevan painotaloon Ruskossa ti 27.2.Tutustuminen Kalevan painotaloon Ruskossa ti 27.2.

Tutustuminen Kalevan painotaloon Ruskossa ti 27.2.Tutustuminen Kalevan painotaloon Ruskossa ti 27.2.Tutustuminen Kalevan painotaloon Ruskossa ti 27.2.

Tutustuminen Kalevan painotaloon Ruskossa ti 27.2.Tutustuminen Kalevan painotaloon Ruskossa ti 27.2.Tutustuminen Kalevan painotaloon Ruskossa ti 27.2.


Kuukausitapaaminen 6.3.2018

Maaliskuun kuukausitapaamisen vieraana oli järjestövastaava Paula Ylikulju Oulun Muistiyhdistyksestä.

Kuukausitapaaminen 6.3.2018Kuukausitapaaminen 6.3.2018Kuukausitapaaminen 6.3.2018Kuukausitapaaminen 6.3.2018

Kuukausitapaaminen 6.3.2018Kuukausitapaaminen 6.3.2018Kuukausitapaaminen 6.3.2018


Kolmen sukupolven juhla 23.2.2018

Heikkilänkankaan koululla vietettiin kolmen sukupolven juhlaa 23.2.2018 yhdessä päiväkodin lasten ja heidän isovanhempiensa kanssa. Pienillä koululaisilla ja päiväkotilaisilla oli omia leikkejään ja laulujaan, mutta he osallistuivat myös yhteen OSSOn kuoron esityksistä. Kuoroa johti Seija Ylikärppä. Puheenjohtajamme Juhani Suopanki kiitteli juhlan lopuksi yhdessä Kolmen sukupolven juhlan ”isän” Sulo Lehdon kanssa Heikkilänkankaan vastuuopettaja Tytti Törmästä ja päiväkodin johtaja Johanna Kalliota kukkakimpuin.

Kolmen sukupolven juhla 23.2.2018Kolmen sukupolven juhla 23.2.2018Kolmen sukupolven juhla 23.2.2018Kolmen sukupolven juhla 23.2.2018

Kolmen sukupolven juhla 23.2.2018Kolmen sukupolven juhla 23.2.2018Kolmen sukupolven juhla 23.2.2018Kolmen sukupolven juhla 23.2.2018


OSSOn sääntömääräinen vuosikokous ti 6.2.2018

Kokous keräsi poikkeuksellisen paljon jäseniä paikalle. Liekö syynä ollut paikalle kutsutun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Juha Hännisen katsaus Oulun tulevaisuuden näkymiin.

OSSOn sääntömääräinen vuosikokous ti 6.2.2018OSSOn sääntömääräinen vuosikokous ti 6.2.2018OSSOn sääntömääräinen vuosikokous ti 6.2.2018OSSOn sääntömääräinen vuosikokous ti 6.2.2018

OSSOn sääntömääräinen vuosikokous ti 6.2.2018OSSOn sääntömääräinen vuosikokous ti 6.2.2018OSSOn sääntömääräinen vuosikokous ti 6.2.2018OSSOn sääntömääräinen vuosikokous ti 6.2.2018

OSSOn sääntömääräinen vuosikokous ti 6.2.2018OSSOn sääntömääräinen vuosikokous ti 6.2.2018


Helsingin matkan (25.-27.1.) kuvasatoa junasta, eduskuntatalon portailta, oululaisen kansanedustaja Mari-Leena Talvitien tapaamisesta ja Educa- messuilta.

Helsingin matkan (25.-27.1.) kuvasatoaHelsingin matkan (25.-27.1.) kuvasatoaHelsingin matkan (25.-27.1.) kuvasatoaHelsingin matkan (25.-27.1.) kuvasatoa

Helsingin matkan (25.-27.1.) kuvasatoa


2017


 

Vuoden viimeinen kuukausitapaaminen oli poikkeuksellisesti maanantaina 4.12.2017

Yhdistys tarjosi tilaisuuden aluksi kahvin kanssa niin makeaa kuin suolaista syötävää.Yhdistyksen puheenjohtaja Juhani Suopangin tervetulotoivotusten jälkeen Maamme- laulu kajahti komeasti johdattaen kuulijat Eira Saarelan lausuman runon Aleksis Kiven Suomenmaa, isänmaallisiin säkeisiin. Tilaisuuden vieras emeritus-maaherra Eino Siuruainen vei sen jälkeen kuulijat itsenäistyneen Suomen taustoihin sekä lyhyesti vuoden 1917 jälkeiseen aikaan. Talvi- ja jatkosota, sotakorvausten maksaminen, jälleenrakennuksen aika, jolloin kaikesta oli pulaa, koettelivat vielä kansaamme rankalla kädellä. Loppulaulun viimeisen säkeen viimeiset sanat kuvaavatkin sopivasti itsenäisyyspäivää viettäneiden tuntoja "Suomen maan jos luoja sallis, aina olla vapaa maa".
Pohjansali oli jälleen kerran täpösen täynnä, mihin oli ilo lopettaa vuoden 2017 kuukausitapaamiset.

Vuoden viimeinen kuukausitapaaminen oli poikkeuksellisesti maanantaina 4.12.Vuoden viimeinen kuukausitapaaminen oli poikkeuksellisesti maanantaina 4.12.Vuoden viimeinen kuukausitapaaminen oli poikkeuksellisesti maanantaina 4.12.Vuoden viimeinen kuukausitapaaminen oli poikkeuksellisesti maanantaina 4.12.

Vuoden viimeinen kuukausitapaaminen oli poikkeuksellisesti maanantaina 4.12.Vuoden viimeinen kuukausitapaaminen oli poikkeuksellisesti maanantaina 4.12.Vuoden viimeinen kuukausitapaaminen oli poikkeuksellisesti maanantaina 4.12.


1. Adventtisunnuntain jumalanpalvelus Muhoksen kirkossa 3.12.2017

Kirkkoherra Jouni Heikkinen suoritti palveluksen, Senioriopettajien kuoro esiintyi lapsikuoron ohella. Osson jäsen Lea Ojala-Hänninen luki päivän tekstin ja kolehdin keräsivät Harri ja Lea Hänninen. Senioriopettajia oli mukana yli 60.

1. Adventtisunnuntain jumalanpalvelus Muhoksen kirkossa 3.12.20171. Adventtisunnuntain jumalanpalvelus Muhoksen kirkossa 3.12.20171. Adventtisunnuntain jumalanpalvelus Muhoksen kirkossa 3.12.20171. Adventtisunnuntain jumalanpalvelus Muhoksen kirkossa 3.12.2017

1. Adventtisunnuntain jumalanpalvelus Muhoksen kirkossa 3.12.20171. Adventtisunnuntain jumalanpalvelus Muhoksen kirkossa 3.12.20171. Adventtisunnuntain jumalanpalvelus Muhoksen kirkossa 3.12.20171. Adventtisunnuntain jumalanpalvelus Muhoksen kirkossa 3.12.2017


Muoti-ilta Vimassa ti 14.11.2017

Kolmisenkymmentä ossolaista pääsi ihailemaan syksyn muotia omien ”mannekiinien” esittäminä. Lyyli Juntunen, Tuulikki Komulainen, Heikki Saarela ja Juhani Suopanki pyörähtelivät luontevasti Robert`s coffeen pöytien välissä esitellen Viman henkilökunnan valitsemia asuja. Lopuksi nautittiin pieni iltapala ja sen jälkeen oli mahdollisuus asioida liikkeessä. Piristävä kurkistus syksyn muotiin.

Muoti-ilta Vimassa ti 14.11.2017Muoti-ilta Vimassa ti 14.11.2017Muoti-ilta Vimassa ti 14.11.2017Muoti-ilta Vimassa ti 14.11.2017

Muoti-ilta Vimassa ti 14.11.2017Muoti-ilta Vimassa ti 14.11.2017Muoti-ilta Vimassa ti 14.11.2017Muoti-ilta Vimassa ti 14.11.2017

Muoti-ilta Vimassa ti 14.11.2017Muoti-ilta Vimassa ti 14.11.2017Muoti-ilta Vimassa ti 14.11.2017


Kuukausitapaamisessa 7.11.2017 vieraana tuomiorovasti Satu Saarinen ja salillinen kuulijoita.

Kuukausitapaamisessa 7.11.2017 vieraana tuomiorovasti Satu Saarinen ja salillinen kuulijoita.Kuukausitapaamisessa 7.11.2017 vieraana tuomiorovasti Satu Saarinen ja salillinen kuulijoita.Kuukausitapaamisessa 7.11.2017 vieraana tuomiorovasti Satu Saarinen ja salillinen kuulijoita.

Kuukausitapaamisessa 7.11.2017 vieraana tuomiorovasti Satu Saarinen ja salillinen kuulijoita.Kuukausitapaamisessa 7.11.2017 vieraana tuomiorovasti Satu Saarinen ja salillinen kuulijoita.Kuukausitapaamisessa 7.11.2017 vieraana tuomiorovasti Satu Saarinen ja salillinen kuulijoita.

Kuukausitapaamisessa 7.11.2017 vieraana tuomiorovasti Satu Saarinen ja salillinen kuulijoita.Kuukausitapaamisessa 7.11.2017 vieraana tuomiorovasti Satu Saarinen ja salillinen kuulijoita.Kuukausitapaamisessa 7.11.2017 vieraana tuomiorovasti Satu Saarinen ja salillinen kuulijoita.


Kylpylämatka Tallinnan Viimsiin 15.-21.10.2017

27 ossolaista teki sielua ja ruumista virkistävän kylpylämatkan Tallinnan Viimsiin 15.-21.10.Paikallisen oppaan mukaan Viimsi on Tallinnan vaurainta aluetta, mikä näkyi mm ympäristön ja luonnon arvostuksena. Muuten paikka oli kuin mikä tahansa esikaupunkialue Suomessakin. Syysilma näyttäytyi viikon aikana niin sateena kuin kauniina auringonpaisteenakin lämpöasteiden kohotessa joinakin päivinä aina 15:een asteeseen.

Kylpylämatka Tallinnan Viimsiin 15.-21.10.2017Kylpylämatka Tallinnan Viimsiin 15.-21.10.2017Kylpylämatka Tallinnan Viimsiin 15.-21.10.2017Kylpylämatka Tallinnan Viimsiin 15.-21.10.2017

Kylpylämatka Tallinnan Viimsiin 15.-21.10.2017Kylpylämatka Tallinnan Viimsiin 15.-21.10.2017Kylpylämatka Tallinnan Viimsiin 15.-21.10.2017Kylpylämatka Tallinnan Viimsiin 15.-21.10.2017

Kylpylämatka Tallinnan Viimsiin 15.-21.10.2017Kylpylämatka Tallinnan Viimsiin 15.-21.10.2017Kylpylämatka Tallinnan Viimsiin 15.-21.10.2017Kylpylämatka Tallinnan Viimsiin 15.-21.10.2017

Kylpylämatka Tallinnan Viimsiin 15.-21.10.2017Kylpylämatka Tallinnan Viimsiin 15.-21.10.2017Kylpylämatka Tallinnan Viimsiin 15.-21.10.2017Kylpylämatka Tallinnan Viimsiin 15.-21.10.2017

Kylpylämatka Tallinnan Viimsiin 15.-21.10.2017Kylpylämatka Tallinnan Viimsiin 15.-21.10.2017Kylpylämatka Tallinnan Viimsiin 15.-21.10.2017Kylpylämatka Tallinnan Viimsiin 15.-21.10.2017

Kylpylämatka Tallinnan Viimsiin 15.-21.10.2017Kylpylämatka Tallinnan Viimsiin 15.-21.10.2017Kylpylämatka Tallinnan Viimsiin 15.-21.10.2017Kylpylämatka Tallinnan Viimsiin 15.-21.10.2017

Kylpylämatka Tallinnan Viimsiin 15.-21.10.2017Kylpylämatka Tallinnan Viimsiin 15.-21.10.2017Kylpylämatka Tallinnan Viimsiin 15.-21.10.2017Kylpylämatka Tallinnan Viimsiin 15.-21.10.2017

Kylpylämatka Tallinnan Viimsiin 15.-21.10.2017Kylpylämatka Tallinnan Viimsiin 15.-21.10.2017Kylpylämatka Tallinnan Viimsiin 15.-21.10.2017

Kylpylämatka Tallinnan Viimsiin 15.-21.10.2017Kylpylämatka Tallinnan Viimsiin 15.-21.10.2017


Ossolaisten liikuntapäivää ja Maailman opettajien päivää vietettiin 5.10.2017

Kaupungin historiallisiin kohteisiin tutustuttiin parin tunnin kävelyn aikana senioriopettaja, Oulu-oppaitten puheenjohtaja Kaarina Kokon asiantuntevalla opastuksella. Tiedätkö, mikä on kuvassa oleva kohde ja missä se on? Oikea vastaus kuvaa klikkaamalla.

Katso vastaus klikkaamalla kuvaa!Katso vastaus klikkaamalla kuvaa!Katso vastaus klikkaamalla kuvaa!Katso vastaus klikkaamalla kuvaa!

Katso vastaus klikkaamalla kuvaa!Katso vastaus klikkaamalla kuvaa!Katso vastaus klikkaamalla kuvaa!Katso vastaus klikkaamalla kuvaa!Katso vastaus klikkaamalla kuvaa!

Katso vastaus klikkaamalla kuvaa!Katso vastaus klikkaamalla kuvaa!Katso vastaus klikkaamalla kuvaa!Katso vastaus klikkaamalla kuvaa!

Katso vastaus klikkaamalla kuvaa!Katso vastaus klikkaamalla kuvaa!Katso vastaus klikkaamalla kuvaa!Katso vastaus klikkaamalla kuvaa!

Katso vastaus klikkaamalla kuvaa!Katso vastaus klikkaamalla kuvaa!Katso vastaus klikkaamalla kuvaa!Katso vastaus klikkaamalla kuvaa!

Katso vastaus klikkaamalla kuvaa!Katso vastaus klikkaamalla kuvaa!Katso vastaus klikkaamalla kuvaa!Katso vastaus klikkaamalla kuvaa!


Kuukausitapaaminen 3.10.2017 Aleksinkulmassa.

Vieraana kardiologi, lääketieteen ja kirurgian tohtori Martti Lepojärvi, joka puhui sydämen hyvinvoinnista, ensiavun antamisesta sydänkohtauksen saaneelle sekä esitteli Aleksinkulmassakin olevan sydäniskurin käytön. Päivän aihe kiinnosti runsaslukuista yleisöä.

Kuukausitapaaminen 3.10.2017 AleksinkulmassaKuukausitapaaminen 3.10.2017 AleksinkulmassaKuukausitapaaminen 3.10.2017 AleksinkulmassaKuukausitapaaminen 3.10.2017 Aleksinkulmassa

Kuukausitapaaminen 3.10.2017 AleksinkulmassaKuukausitapaaminen 3.10.2017 AleksinkulmassaKuukausitapaaminen 3.10.2017 AleksinkulmassaKuukausitapaaminen 3.10.2017 Aleksinkulmassa


Valtakunnallisia Lastentarhaopettajapäiviä vietettiin Oulussa Madetojan salilla 23.-24.9.2017 teemalla Alakko nää mua?

Juhlapuhujana toimi pääministeri Juha Sipilä, kaupungin tervehdyksen toi sivistys- js kulttuurijohtaja Mika Penttilä ja päivät avasi Lastentarhaliiton puheenjohtaja Anitta Pakanen. OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen toi kattojärjestön terveiset ja onnittelut. Varhaiskavatukseen liittyviä esitelmiä, musiikkia ym mielenkiintoista ohjelmaa oli runsaasti molempina päivinä sekä lisäksi paljon näytteilleasettajia. Oulun seudun senioriopettajien /OSSOn puheenjohtaja ja sihteeri esittelivät yhdistyksen toimintaa tiiviisti OAJ:n kyljessä. Lisää kuvia ja tekstiä www.olto.fi.

Valtakunnallisia Lastentarhaopettajapäiviä vietettiin Oulussa Madetojan salilla 23.-24.9.2017 teemalla Alakko nää mua?Valtakunnallisia Lastentarhaopettajapäiviä vietettiin Oulussa Madetojan salilla 23.-24.9.2017 teemalla Alakko nää mua?Valtakunnallisia Lastentarhaopettajapäiviä vietettiin Oulussa Madetojan salilla 23.-24.9.2017 teemalla Alakko nää mua?


OSJ:n koulutuspäivät ja Senioriopettajapäivät kauniissa Kuopion järvimaisemissa 16.-17.9.2017.

Ennätysmäärä yleisöä, mielenkiintoisia ja hauskoja esityksiä, kuten esim. kirjailija Sirpa Kähköseltä, kapellimestari Atso Almilalta ja OSJ:n hallituksen jäsen Kari Sutiselta ja vuoden luokanopettaja Mervi Bergiltä. Päiville osallistujia olisi ollut enemmänkin, jos tila olisi antanut myöten. Iltaohjelmasta vastasi verbaalilahjakkuus, kirjailija-näyttelijä Antti Heikkinen orkestereineen. Puheenjohtaja Erkki Kngasniemi ja toiminnanjohtaja Kirsti Lehtinen esittelivät asiaankuuluvat edunvalvonta- ja järjestökuulumiset. Seuraavat Senioriopettajapäivät järjestetään Helsingissä ensi vuonna. Lisää kuvia ja tekstiä löytyy os: www.osj.fi sekä www.facebook.com/osjry ja www.osj.vienet.fi

OSJ:n koulutuspäivät ja Senioriopettajapäivät Kuopiossa 16.-17.9.2017OSJ:n koulutuspäivät ja Senioriopettajapäivät Kuopiossa 16.-17.9.2017OSJ:n koulutuspäivät ja Senioriopettajapäivät Kuopiossa 16.-17.9.2017


SYKSYN ENSIMMÄISESSÄ TAPAAMISESSA HARJOITELTIIN NAURUA TYÖYHTEISÖVALMENTAJA PIA ORELL-LIUKKUSEN OHJAUKSESSA.

SYKSYN ENSIMMÄISESSÄ TAPAAMISESSA HARJOITELTIIN NAURUA TYÖYHTEISÖVALMENTAJA PIA ORELL-LIUKKUSEN OHJAUKSESSASYKSYN ENSIMMÄISESSÄ TAPAAMISESSA HARJOITELTIIN NAURUA TYÖYHTEISÖVALMENTAJA PIA ORELL-LIUKKUSEN OHJAUKSESSASYKSYN ENSIMMÄISESSÄ TAPAAMISESSA HARJOITELTIIN NAURUA TYÖYHTEISÖVALMENTAJA PIA ORELL-LIUKKUSEN OHJAUKSESSASYKSYN ENSIMMÄISESSÄ TAPAAMISESSA HARJOITELTIIN NAURUA TYÖYHTEISÖVALMENTAJA PIA ORELL-LIUKKUSEN OHJAUKSESSA

SYKSYN ENSIMMÄISESSÄ TAPAAMISESSA HARJOITELTIIN NAURUA TYÖYHTEISÖVALMENTAJA PIA ORELL-LIUKKUSEN OHJAUKSESSASYKSYN ENSIMMÄISESSÄ TAPAAMISESSA HARJOITELTIIN NAURUA TYÖYHTEISÖVALMENTAJA PIA ORELL-LIUKKUSEN OHJAUKSESSASYKSYN ENSIMMÄISESSÄ TAPAAMISESSA HARJOITELTIIN NAURUA TYÖYHTEISÖVALMENTAJA PIA ORELL-LIUKKUSEN OHJAUKSESSASYKSYN ENSIMMÄISESSÄ TAPAAMISESSA HARJOITELTIIN NAURUA TYÖYHTEISÖVALMENTAJA PIA ORELL-LIUKKUSEN OHJAUKSESSA

SYKSYN ENSIMMÄISESSÄ TAPAAMISESSA HARJOITELTIIN NAURUA TYÖYHTEISÖVALMENTAJA PIA ORELL-LIUKKUSEN OHJAUKSESSASYKSYN ENSIMMÄISESSÄ TAPAAMISESSA HARJOITELTIIN NAURUA TYÖYHTEISÖVALMENTAJA PIA ORELL-LIUKKUSEN OHJAUKSESSASYKSYN ENSIMMÄISESSÄ TAPAAMISESSA HARJOITELTIIN NAURUA TYÖYHTEISÖVALMENTAJA PIA ORELL-LIUKKUSEN OHJAUKSESSA

SYKSYN ENSIMMÄISESSÄ TAPAAMISESSA HARJOITELTIIN NAURUA TYÖYHTEISÖVALMENTAJA PIA ORELL-LIUKKUSEN OHJAUKSESSASYKSYN ENSIMMÄISESSÄ TAPAAMISESSA HARJOITELTIIN NAURUA TYÖYHTEISÖVALMENTAJA PIA ORELL-LIUKKUSEN OHJAUKSESSASYKSYN ENSIMMÄISESSÄ TAPAAMISESSA HARJOITELTIIN NAURUA TYÖYHTEISÖVALMENTAJA PIA ORELL-LIUKKUSEN OHJAUKSESSA


TULEVAISUUDEN KUUSEN ISTUTUS SUOMI 100 - JUHLAVUODEN KUNNIAKSI KIVINIEMEN KOULUN PIHALLE to 31.8.2017

Auringon paistaessa pilvettömältä taivaalta Kiviniemen koulun apulaisrehtori Kati Lahdenkauppi otti koulun pihalla vastaan senioriopettajien 15 hengen ryhmän, joka oli tullut osallistumaan Tulevaisuuden kuusen istutukseen. Ensin tutustuttiin kuitenkin itse kouluun, sen opettajiin ja oppilaisiin. Oli ilo nähdä, miten mallikkaasti oppiminen tapahtuu nykykoulussa ja miten hienosti pienet koululaiset käyttäytyivät niin oppitunnilla kuin koulun pihalla. Erinomaisen kouluaterian ja opettajainhuoneessa nautittujen pullakahvien jälkeen seniorit siirtyivät muiden mukana koulun pihalle seuraamaan Tulevaisuuden kuusen istutusseremoniaa. Apulaisrehtorin Suomi 100- teemaan liittyvän puheen jälkeen OSSOn puheenjohtaja Juhani Suopanki avustajanaan kellolainen senioriopettaja Paavo Vehkaperä ja kaksi koulun oppilasta istuttivat hennon, noin 30cm korkean kuusentaimen 4H- yhdistyksen antamien ohjeiden mukaisesti näkyvälle paikalle koulun pihalle. Viereen asetettiin kuparinen kyltti muistuttamaan kuusen merkityksestä, johon myös Juhani Suopanki luovutuspuheessaan viittasi. Seremonia päättyi oppilaiden aiheeseen liittyvään lauluesitykseen. Arvokkaan juhlan ja miellyttävän kouluvierailun jälkeen oli virkistävää poiketa vielä meren rannassa, Kellon-Kiviniemen kalasatamassa.

TULEVAISUUDEN KUUSEN ISTUTUS SUOMI 100 - JUHLAVUODEN KUNNIAKSI KIVINIEMEN KOULUN PIHALLE to 31.8.2017TULEVAISUUDEN KUUSEN ISTUTUS SUOMI 100 - JUHLAVUODEN KUNNIAKSI KIVINIEMEN KOULUN PIHALLE to 31.8.2017TULEVAISUUDEN KUUSEN ISTUTUS SUOMI 100 - JUHLAVUODEN KUNNIAKSI KIVINIEMEN KOULUN PIHALLE to 31.8.2017TULEVAISUUDEN KUUSEN ISTUTUS SUOMI 100 - JUHLAVUODEN KUNNIAKSI KIVINIEMEN KOULUN PIHALLE to 31.8.2017

TULEVAISUUDEN KUUSEN ISTUTUS SUOMI 100 - JUHLAVUODEN KUNNIAKSI KIVINIEMEN KOULUN PIHALLE to 31.8.2017TULEVAISUUDEN KUUSEN ISTUTUS SUOMI 100 - JUHLAVUODEN KUNNIAKSI KIVINIEMEN KOULUN PIHALLE to 31.8.2017TULEVAISUUDEN KUUSEN ISTUTUS SUOMI 100 - JUHLAVUODEN KUNNIAKSI KIVINIEMEN KOULUN PIHALLE to 31.8.2017

TULEVAISUUDEN KUUSEN ISTUTUS SUOMI 100 - JUHLAVUODEN KUNNIAKSI KIVINIEMEN KOULUN PIHALLE to 31.8.2017TULEVAISUUDEN KUUSEN ISTUTUS SUOMI 100 - JUHLAVUODEN KUNNIAKSI KIVINIEMEN KOULUN PIHALLE to 31.8.2017TULEVAISUUDEN KUUSEN ISTUTUS SUOMI 100 - JUHLAVUODEN KUNNIAKSI KIVINIEMEN KOULUN PIHALLE to 31.8.2017


Kuukausitapaaminen Aleksinkulmassa 2.5.2017

Kevään viimeisen kuukausitapaamisen vieras opettaja-kirjailija Anja Lampela houkutteli paikalle runsaasti kuulijoita edellisen päivän vapunvietosta huolimatta. Puh. johtaja Juhani Suopanki esitteli vieraan, minkä jälkeen kirjailija kertoili mukaansatempaavasti kirjojensa synnyistä. Toistaiseksi kirjoja on ilmestynyt viisi ja ne näkyvät kuvassa.

Kuukausitapaaminen Aleksinkulmassa 2.5.2017Kuukausitapaaminen Aleksinkulmassa 2.5.2017Kuukausitapaaminen Aleksinkulmassa 2.5.2017


OSJ:n vuosikokous Helsingissä 24.-25.4.2017.

OSJ:n vuosikokous Helsingissä 24.-25.4.2017OSJ:n vuosikokous Helsingissä 24.-25.4.2017OSJ:n vuosikokous Helsingissä 24.-25.4.2017


Teatterimatka Rovaniemelle 8.4.2017.

Teatterimatka Rovaniemelle 8.4.2017.Teatterimatka Rovaniemelle 8.4.2017.Teatterimatka Rovaniemelle 8.4.2017.Teatterimatka Rovaniemelle 8.4.2017.

Teatterimatka Rovaniemelle 8.4.2017.Teatterimatka Rovaniemelle 8.4.2017.Teatterimatka Rovaniemelle 8.4.2017.

Teatterimatka Rovaniemelle 8.4.2017.Teatterimatka Rovaniemelle 8.4.2017.Teatterimatka Rovaniemelle 8.4.2017.


Kuukausitapaaminen Aleksinkulmassa 4.4.2017.

Kuukausitapaaminen Aleksinkulmassa 4.4.2017.Kuukausitapaaminen Aleksinkulmassa 4.4.2017.Kuukausitapaaminen Aleksinkulmassa 4.4.2017.Kuukausitapaaminen Aleksinkulmassa 4.4.2017.

Kuukausitapaaminen Aleksinkulmassa 4.4.2017.Kuukausitapaaminen Aleksinkulmassa 4.4.2017.Kuukausitapaaminen Aleksinkulmassa 4.4.2017.Kuukausitapaaminen Aleksinkulmassa 4.4.2017.

Kuukausitapaaminen Aleksinkulmassa 4.4.2017.Kuukausitapaaminen Aleksinkulmassa 4.4.2017.Kuukausitapaaminen Aleksinkulmassa 4.4.2017.

Kuukausitapaaminen Aleksinkulmassa 4.4.2017.Kuukausitapaaminen Aleksinkulmassa 4.4.2017.


Kuukausitapaaminen Aleksinkulmassa 7.3.2017.

Kuukausitapaaminen Aleksinkulmassa 7.3.2017.Kuukausitapaaminen Aleksinkulmassa 7.3.2017.Kuukausitapaaminen Aleksinkulmassa 7.3.2017.Kuukausitapaaminen Aleksinkulmassa 7.3.2017.

Kuukausitapaaminen Aleksinkulmassa 7.3.2017.Kuukausitapaaminen Aleksinkulmassa 7.3.2017.Kuukausitapaaminen Aleksinkulmassa 7.3.2017.Kuukausitapaaminen Aleksinkulmassa 7.3.2017.

Kuukausitapaaminen Aleksinkulmassa 7.3.2017.Kuukausitapaaminen Aleksinkulmassa 7.3.2017.Kuukausitapaaminen Aleksinkulmassa 7.3.2017.Kuukausitapaaminen Aleksinkulmassa 7.3.2017.

Kuukausitapaaminen Aleksinkulmassa 7.3.2017.Kuukausitapaaminen Aleksinkulmassa 7.3.2017.


Kolmen sukupolven juhla 28.2.2017 Haukiputaan Länsituulen koululla.

Kolmen sukupolveen juhlaa on vietetty Oulun eri peruskouluissa vuodesta 1995. Juhla on järjestetty usein Kalevalanpäivänä tai juuri ennen talvilomalle siirtymistä. Koulun järjestämään juhlaan on osallistunut myös Senioriopettajien kuoro, joka on esiintynyt sekä omassa kokoonpanossaan että koulun oppilaiden kanssa. Kolmen sukupolven juhlan primus motor Sulo Lehto on kertonut juhlaväelle tästä perinteestä ja samalla hän on muistuttanut lapsia ja nuoria huomioimaan niin iso- kuin myös muita vanhempia ihmisiä. Yksi hieno tapa olisi kirjoittaa heille kortti, tekstiviesti tai jopa kirje. Vastaanottajan tyytyväisyys ja ilo on ”satavarma”. Yhdistys kiittää koulun rehtoria Aarne Mäkelää ja opettajia siitä, että saimme tuoda Kolmen sukupolven juhlan myös Länsituulen koululle Haukiputaalle.

Kolmen sukupolven juhla Haukiputaan Länsituulen koulullaKolmen sukupolven juhla Haukiputaan Länsituulen koulullaKolmen sukupolven juhla Haukiputaan Länsituulen koulullaKolmen sukupolven juhla Haukiputaan Länsituulen koululla

Kolmen sukupolven juhla Haukiputaan Länsituulen koulullaKolmen sukupolven juhla Haukiputaan Länsituulen koululla

Kolmen sukupolven juhla Haukiputaan Länsituulen koulullaKolmen sukupolven juhla Haukiputaan Länsituulen koulullaKolmen sukupolven juhla Haukiputaan Länsituulen koululla


Pudasjärven retki 22.2.2017. Lisää aiheesta tässä

Pudasjärven retki 22.2.2017Pudasjärven retki 22.2.2017Pudasjärven retki 22.2.2017Pudasjärven retki 22.2.2017

Pudasjärven retki 22.2.2017Pudasjärven retki 22.2.2017Pudasjärven retki 22.2.2017Pudasjärven retki 22.2.2017

Pudasjärven retki 22.2.2017Pudasjärven retki 22.2.2017Pudasjärven retki 22.2.2017Pudasjärven retki 22.2.2017

Pudasjärven retki 22.2.2017Pudasjärven retki 22.2.2017Pudasjärven retki 22.2.2017Pudasjärven retki 22.2.2017

Pudasjärven retki 22.2.2017Pudasjärven retki 22.2.2017Pudasjärven retki 22.2.2017


OSSOn vuosikokous 7.2.2017

OSSOn vuosikokous 7.2.2017OSSOn vuosikokous 7.2.2017OSSOn vuosikokous 7.2.2017OSSOn vuosikokous 7.2.2017

OSSOn vuosikokous 7.2.2017OSSOn vuosikokous 7.2.2017OSSOn vuosikokous 7.2.2017